Jordi Orobitg és director, productor audiovisual i fundador de Jordi Orobitg Produccions. A la seva trajectòria, tant a Barcelona com a la resta de la península, ha desenvolupat tot tipus de projectes audiovisuals com programes de televisió, espots publicitaris, gravacions d'arts escèniques (teatre, concerts, video-clips, dança ...) i audiovisuals per a diferents museus. La seva especialització ha estat sobretot a l'àmbit documental, temes històrics o socials. Col·laborador de diferents produccions de productors com Llorenç Soler, Katherinne de Klipel, Roger Canals, entre d'altres.


Durant els seus inicis va treballar com càmera de televisió a RTVE de Sant Cugat, afegint-se més tard com a freelance a diferents productores i televisions (Glomo Media, Antena 3).


A l'edat de 22 anys crea la seva primera productora, Cine Estudi (1994-1998), en la que realitza diferents spots de cinema i produccions de curtmetratges. De 2003 a 2009 és creador de la productora Tanios Films. A partir de 2009, comença l'etapa actual com a director de documentals i audiovisuals, fundant la productora Jordi Orobitg Produccions.

Com a director ha realitzat gravacions d'arts escèniques per a companyies com Cia. Mar Gómez, Cia. Ballet Clàssic David Campos, Focus, Pentación Espectáculos, Teatre Apolo, etc. Com a director d'audiovisuals, té obres a les exposicions permanents al Museu Etnològic i de Cultures del Món de Barcelona, Museu Arqueològic de Catalunya, Museu d'Història de Catalunya, Fundació Miró, Museu Nacional d'Art de Catalunya, Centres d'Interpretació de la batalla de l'Ebre, Museu Blau de Barcelona, entre d'altres.


Fundador del canal televisiu online The Library Web TV.


Com a realitzador i productor de televisió, va dirigir el programa TV Xerracant, així com la campanya televisiva realitzada conjuntament amb el Tricicle dedicada al control de la salut.

Aquesta relació amb l'àmbit documental fa que sigui un dels fundadors i coordinador del Màster d'Antropologia Visual de la Universitat de Barcelona des de l'any 2005 al 2014, impartint classes de llenguatge cinematogràfic.


© 2023 Jordi Orobitg Produccions Tots els drets reservats
Produït per BeeDIGITAL